Hoe kan je slijm maken zonder lijm

Datum van publicatie: 03.03.2021

Natriumbicarbonaat is hetzelfde als baking soda of zuiveringszout maar niet hetzelfde als bakpoeder. Een echte aanrader, of je nu doorzichtige of niet-doorzichtige slijm wilt. Zelf slijm maken gaat ook goed zonder borax.

Op den duur zal het afwasmiddel gemengd zijn met alle maïzena. Als je slijm groot genoeg is kan je het slijm ook naast een magneet leggen en zien hoe je slijm de magneet opeet! Kids 13 oktober Om te voorkomen dat het goedje aan je handen blijft plakken, kun je eventueel wat lenzenvloeistof op je handen spuiten. Je slijm is klaar.

Eigenlijk kan je hetzelfde doen met welke kleuren dan ook. Wanneer je klaar bent met spelen doe je het slijm in een luchtdichte opbergdoos en zet je de doos in de koelkast.

Niet getreurd. Knijp de inhoud van het peel-off masker zakje leeg in een kom of knijp een ruime hoeveelheid uit de fles of tube. Denk er aan: doorzichtige lijm geeft doorzichtige slijm, je kan later ook nog ten koste gaan engels meer toevoegen.

Borax kan je gemakkelijk online, witte lijm geeft niet-doorzichtige slijm. Over ons Categorien. De hoeveelheid kan je zelf kiezen, is dit het moment. De slijm krijgt in principe de kleur van het gezichtsmaskertje dat je kiest, bij de supermarkt of bij de drogist verkrijgen.

Vergeet je creaties niet te delen met ons op sociale media! Roer met een lepel door het mengsel.
 • Galaxy slijm is makkelijk om te maken maar kan wel wat tijd kosten aangezien je meerdere keren slijm moet maken.
 • Kids 13 oktober Handig om te weten: wat zijn de regels van co-ouderschap? Voeg er vooral wat glitters en kleurstof aan toe om je slijm wat op te leuken!

Gebruik 1 deel yoghurt op 3 delen maïzena. Wanneer er een slijmerig mengsel ontstaat en alle klontjes eruit zijn, kun je het slijm met de hand kneden tot een klont ontstaat. Niet getreurd. De juiste lenzenvloeistof kan je bijvoorbeeld in het Kruidvat vinden. Maak slijm met het gekozen recept boven in dit artikel met borax, wasmiddel of lenzenvloeistof. Voeg een of twee druppels kleurstof toe en roer de kleurstof met een lepel door het slijm.

 • Voor transparante slijm gebruik je doorzichtige lijm.
 • Laat je slijm er interessanter uitzien door glitters of voedingskleurstof toe te voegen. Als het slijm te vloeibaar is, voeg dan nog wat maïzena toe.

Lunchen bij lage vuursche maakten persoonlijk gebruik van Prodent.

Koel het slijm in de koelkast. Wanneer de ingredinten wegzakken van de zijkanten van de kom kun je het slijm met de hand gaan kneden. Onze keuze ging uiteindelijk naar dit recept als beste recept voor slijm zonder lijm. Als alles aan elkaar blijft plakken, kun je je slijm gaan kneden.

Slijm maken met lenzenvloeistof en lijm

Nog een leuke eigenschap is dat je dit slijm kan gebruiken om je handen te wassen of zelfs in de douche! Slijm droogt uiteindelijk uit. Je kan altijd op één van volgende links klikken om direct naar een recept te gaan op deze pagina:.

Gebruik maïsmeel als je geen maïzena kunt vinden.

Knijp 1 eetlepel 23 ml afwasmiddel in een kom. Reageer op artikel:. Van klassieke recepten met borax, shampoo of mazena. Je kan natuurlijk het slijm ook glow in the dark maken. Nog een leuke eigenschap is dat je dit slijm kan gebruiken om je handen te wassen of zelfs in de douche.

Slijm maken met borax en lijm

Zelf slijm maken gaat ook goed zonder borax. Slijm met wasmiddel heeft bovendien een goede geur! Yoghurt en maïzena gebruiken.

Slijm maken zonder lijm: 3 makkelijke en snelle recepten! Wanneer je klaar bent met spelen doe je het slijm in een luchtdichte opbergdoos en zet je hoe kan je slijm maken zonder lijm doos in de koelkast. Je kan altijd op n van volgende links klikken om direct naar een recept te gaan op deze pagina:. Als je glitters wilt kan je ook glitterlijm kopen.

Oobleck is een speciale soort slijm die beide vloeibaar en vast tegelijk is? Onze keuze ging uiteindelijk naar dit recept als beste recept voor slijm zonder lijm. Met dit recept kan je zelf slijm maken zonder lijm, zonder borax en zonder wasmiddel of andere veelgebruikte ingredinten. In plaats van afwasmiddel kun je ook shampoo gebruiken; hoe dikker de shampoo, hoe beter. De mazena maakt het afwasmiddel dikker.

Voor de lenzenvloeistof is het belangrijk dat deze borax of boorzuur bevat.

Slijm maken zonder lijm

Wij hebben voor iedereen wel wat, welke ingrediënten je ook in huis hebt! Kids 21 oktober 5x de allermooiste kinderboeken over de herfst voor peuters en kleuters. Dit recept is de beste manier om DIY slijm te maken zonder borax of zonder was­middel.

Voedingskleurstof in gelvorm werkt het beste, maar je kunt ook gewoon vloeibare kleurstof gebruiken als je niets anders in huis hebt. Je kunt meer yoghurt gebruiken als je meer slijm wilt maken. Zodra je het slijm loslaat zal het terug vloeibaar worden en door je handen stromen.

We adviseren u om te lezen:

 1. Maike
  11.03.2021 10:48
  Als je borax met water mengt, roer dan goed totdat het boraxpoeder opgelost is.
 2. Aswin
  09.03.2021 17:01
  Volg ons.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 ambienteristorante.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |