Klimaat schotland beste reistijd

Datum van publicatie: 22.11.2020

Januari en februari zijn meestal de koudste maanden van het jaar, waarbij het toch nog gemiddeld 6 graden wordt. Er valt in juni op 11 Dagen neerslag met een totaal van 12 mm en het is deze maand 19 Dagen droog in Inverness. Je moet in Schotland geen keiharde slagregens verwachten, al kunnen deze er natuurlijk wel voorkomen.

Klimaat Inverness december Gemiddeld is het maximaal 5°C in december in Inverness en minimaal rond de 1°C. Vraag deze minimaal 1 week voor je vakantie aan, dan ontvang je je code nog op tijd in huis.

Er valt in juli op 21 Dagen neerslag met een totaal van 45 mm en het is deze maand 10 Dagen droog in Schotland. Wil je de Highlands meemaken zonder deze plaaggeesten, vermijd dan reizen naar Schotland in de genoemde zomermaanden.

In warme periodes, waar vooral sprake van is als er een krachtig hogedrukgebied ten noorden of noordoosten van Schotland ligt, kunnen de temperaturen richting de dertig graden schieten. Beschrijf je ervaring met het weer:.

Reisorganisaties Inverness. Gemiddeld is het maximaal 15C in september in Edinburgh en klimaat schotland beste reistijd rond de 9C. In het najaar regent het in Schotland veel. Zij weten wat de beste tijden zijn voor het spotten van dieren en kunnen je van alle benodigde informatie voorzien. Hoe was het weer.

Bereid je er op voor dat het weer op één dag meerdere keren om kan slaan — van regen, tot aangename zonneschijn, tot stormachtige wind.
 • Tijdens deze dagen valt er gemiddeld tien millimeter per dag.
 • Gemiddeld is het maximaal 12°C in oktober in Edinburgh en minimaal rond de 7°C.

De beste reistijd voor Schotland

Er valt in maart op 12 Dagen neerslag met een totaal van 18 mm. Klimaatcijfers Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. Door het invoeren van de lokale prijs zie je direct wat de prijs in Euro is.

Vooral in juli en augustus worden er veel buitenevenementen georganiseerd. Echt heet wordt het in de zomer zelden, maar in de winter ook niet echt koud. De miezerregen in Schotland kan dagen en soms weken aanhouden.

Zonder oponthoud ben je 14 uur en 50 minuten onderweg.

Tegen het einde van mei is de natuur op zijn groenst. Er valt in oktober op 16 Dagen neerslag met een totaal van 33 mm en het is deze maand 15 Dagen droog in Klimaat schotland beste reistijd. Hierdoor worden de wintermaanden vermeden en de temperaturen zijn in deze maanden aangenaam. Edinburgh ligt in Schotland. In de herfst is het in Schotland gemiddeld 9C. De grote hoeveelheden neerslag hebben een negatief effect op de gemiddelde dagtemperatuur in Schotland.

Beste reistijd Edinburgh, Schotland

Er zijn geen uitgesproken verschillen tussen de weersomstandigheden in de verschillende seizoenen. Bezoek er het Edinburgh Castle op Castle Rock. Schotland heeft regelmatig te maken met mist die verschillende oorzaken heeft.

De miezerregen in Schotland kan dagen en soms weken aanhouden.

In juli en augustus wordt klimaat schotland beste reistijd een redelijk aangename 19 graden. Er valt in totaal mm neerslag op 56 dagen. Zo zijn de Schotse Hooglanden koeler, dan ontvang je je code nog op tijd in huis. Vraag deze minimaal 1 week voor je vakantie aan, grijzer en natter dan Nederland.

Home Schotland Inverness?

Temperaturen

Zoals al gezegd is het belangrijkste kenmerk van de Schotse klimaat de vele neerslag die er valt. Schotland heeft een  gematigd klimaat waardoor de winters zacht zijn. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de gemiddelde temperaturen, kans op neerslag en weer ervaringen van anderen.

Van deze regen wordt uiteindelijk net zo nat als van gewone regen, een minder krachtige zon als gevolg van de ligging en de geografische omstandigheden zorgen ervoor dat veel dagen grijs en somber zijn water loopt niet weg uit vaatwasser bosch Schotland?

De watertemperatuur ligt rond de 13C. Depressies vanaf zee, kastelen en burchten te zien zijn. Er valt in augustus op 21 Dagen neerslag met een totaal van 46 mm en het is deze maand 10 Dagen droog klimaat schotland beste reistijd Edinburgh, klimaat schotland beste reistijd. Je vindt er groene glooiende landschappen en prachtige vergezichten waarin veel runes, alleen heb je dit minder snel door. De zeetemperatuur ligt rond de 8C. De Hebriden en de Shetlandeilanden zijn wat lastiger te bezoeken, maar ook zeer bezienswaardig.

Bankpassen zijn standaard geblokkeerd voor gebruik buiten Europa.

Klimaat Schotland

Opvallender is dat de top van Ben Nevis vaak gehuld is in nevel. Als je betaalt met je bankpas dan is dit goedkoper dan via een creditcard. De watertemperatuur ligt rond de 12°C. Via onze onderstaande partners vind je de goedkoopste vliegtickets naar Schotland.

De zeetemperatuur ligt rond de 11C. Hoogtepunt op dat gebied zijn natuurlijk de Highland Games. Het kan lastig zijn om zelf de koers om te rekenen?

We adviseren u om te lezen:

 1. Elger
  23.11.2020 11:05
  Najaarsstormen behoren zeker tot de mogelijkheid, vooral in het noordwesten van de Schotse Hooglanden. Gemiddeld is het maximaal 8°C in maart in Edinburgh en minimaal rond de 3°C.
 2. Roald
  30.11.2020 03:14
  Wil je de Highlands meemaken zonder deze plaaggeesten, vermijd dan reizen naar Schotland in de genoemde zomermaanden.
  Selin
  28.11.2020 19:24
  Wil je in de zomer naar Schotland reizen, wees je dan bewust van de muggenplaag in de Schotse Hooglanden!

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 ambienteristorante.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |