Kan oleander in volle grond

Datum van publicatie: 12.01.2021

Ines Cetinel gelukkig is het nog warm hé U hebt tijd om plaats te maken maar ik zou niet té lang meer wachten nu, afhankelijk van de streek waar U woont kunnen de temperaturen heel veel verschillen.

Te vinden op stenige grond, overstroomde oevers en in periodieke droge beekbeddingen. Danmir Beste Ines, Mag ik nu de bloemstelen al uitnijpen uit mijn oleander of moet ik dit laten staan en valt dit vanzelf af??

Bij sommige cultivars kan men uit de naam afleiden hoe de plant en de bloemen er uit zien, zoals ´Petite Pink´ klein, roze ook ´Little Pink´ genaamd of ´Little Salmon´ Petite Salmon´ Nerium oleander ´Petite Salmon´ Soms koopt men een plant gemerkt als ´Sealy Pink´ schelpenroze wat niet echt de naam is vermits men hiermee alle zeer lichtroze bloeiende cultivars aanduid.

U gaat Uw planten toch niet wegkieperen, beetje geduld, oei oei Laat ons eens zoeken naar de oorzaak misschien komt het goed. Ben wel van plan ze te laten staan. Mensen, ik ben het gesleep met mijn bloempotten zat en wil mijn oleanders in de volle grond gaan zetten.

Oudere en sterkere planten verdragen weliswaar enkele graden vorst. Misschien heb ik gewoon mazzel hoor!

Tuinfoto's van Rozannie. Ik heb op een dag gewoon gedacht : 'ik zet hem in de volle grond. Griezelig goedkoop!!. Groetjes, maar mooier worden ze er niet op natuurlijk. De zomers zijn hier te zwak aan hitte en zonuren, Sa.

Je herinnert je misschien nog de film White Oleander waarbij het hoofdpersonage een oleander als moordwapen gebruikt. Ze staan er dit jaar weer prachtig bij, groeien als kool. Daar hebben ze totaal geen schade van geleden. In volle grond kunnen sommige oleanders tot 6 meter groot worden. Reactie infoteur , Ha Reina, Zelf zou ik dan de takken weghalen die te dicht op elkaar zitten en uitgebloeid zijn. Fons Sandy, laat die takjes maar staan,wanneer ze groter zijn hebt ge een beter overzicht van het eventuele teveel en kunt ge er nog steeds verwijderen.

 • Corrielat Daniel ik heb toch geschreven dat ik op Tania haar vraagjes niet kan antwoorden Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum.
 • De beste tijd om te stekken is in juni.

Een te warme overwinteringstemperatuur kan de oorzaak zijn van de vorming van afstand berekenen postcode te dunne scheuten in het voorjaar.

Vermeerderen via stekken Oleander kan je gemakkelijk stekken tussen juni en september. Ik heb er 1 van een meter hoog en wil die graag in de tuin zetten eventueel in de winter in pot overwinteren. De mooiste lente- en zomerbloeiende Magnolias voor jarenlang bloeiplezier. Een oleander heeft altijd veel dorst. Ik zou kan oleander in volle grond bij het water gieteren een beetje koemest of andere mest erdoor doen en misschien de bloeiknoppen eraf halen en hopen dat de takken weer rechtop gaan staan.

Nu weet ik niet of ik overal een antwoordje op gegeven heb.

Wil je geen aanbieding missen?

Ze groeien op plaatsen beneden de zeespiegel rond de Dode Zee en op hoogtes van boven de m. Nachtvorst is totaal geen probleem, maar aanhoudende wat meer kou wordt moeilijker. Wie heeft de mediterraanse plant niet gezien in landen als Spanje, Griekenland, Turkije of Mallorca?

Zoveel mogelijk zaadjes verzamelt en nu maar hopen dat het werkt he. Tuintrends Osmocote-korrels waar Peerbrok over schrijft. Daarbij laat je bij voorkeur de langste takken in het midden staan. Tekst aangepast Peerbrok Inmiddels begint mijn Oleander te kan oleander in volle grond te worden voor het terras.

Hoe moet ik een Oleander snoeien?

Nu staan ze al twee jaar buiten nog wel in pot , ook in de winter. Oleander heeft veel licht en warmte nodig voor een mooie, weelderige bloei. De oleander kan tot -5 graden vorst hebben. Het gaat meer om te lage temperaturen.

 • Oleander in de lente Als het voorjaar aantreedt en de temperatuur zachtjes stijgt, mag je de plant af en toe besproeien, maar hij blijft nog steeds op zijn overwinteringsplaats staan.
 • Kan dat ongestraft en wie heeft hier ervaring en mee?
 • Een te warme overwinteringstemperatuur kan de oorzaak zijn van de vorming van lange te dunne scheuten in het voorjaar.
 • In een serre is ideaal.

De gebieden rond de Middellandse Zee vormen het habitat van oleander. Oleander in de zomer Oleander heeft veel licht en warmte nodig voor een mooie, weelderige bloei. Moeten we daar iets speciaals voor doen, kan oleander in volle grond. Forse snoei zal resulteren in een jaar zonder bloei? Ik ben nog flink m'n groene vingers aan het ontwikkelen en moet dan ook hoeveel liter is 1 deciliter dat ik de Oleander niet extra voed met mest of water of wat dan ook Klik hier.

Klein fruit in de tuin: het planten en bepalen van de rassen van kruisbessen of stekelbessen Ribes uva-crispa. Nee :D. Om het gebruik van onze website te meten worden analytische cookies geplaatst.

Forse snoei zal resulteren in een jaar zonder bloei. Tekst aangepast Kikki Mijn oleander gaat samen met de datura's naar een vorstvrije kas. Bowie Jouw uitleg zal mij ook verderhelpen.

Geef dan regelmatig lauw water. Ben wel van plan ze te laten staan. U gaat Uw planten toch niet wegkieperen, beetje geduld.

We adviseren u om te lezen:

 1. Björn
  19.01.2021 12:52
  Tuinbabbel Forum Tuinfoto's Plantenherkenner.
 2. Madelaine
  13.01.2021 11:41
  Laatste bericht. Na een paar snoeibeurten en mooie bloeiperioden, hebben we zelfs besloten om het te houden!
  Vicky
  20.01.2021 16:00
  Ik had ook nog een vraagje Tine Tanya.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 ambienteristorante.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |